· 

Firstlook 2018

Dit hele weekend viert de game community feest. Het grootste game event van de Benelux is namelijk weer losgebarsten. Als redactielid van Gamingnation mocht ik op pad om verslag te doen. 

Met dank aan de organisatie van Firstlook kregen wij de mogelijkheid om als pers naar het evenement te gaan. Met Gamescom nog vers in het geheugen, kon ik niet wachten om ook hier verslag te kunnen doen.

Het was misschien even wennen dat de Jaarbeurs een stuk kleiner was dan Gamescom. Aan de andere kant was het wel weer fijn dat alle uitgevers dicht bij elkaar zaten.

 

Om 11 uur stroomden de mensen naar binnen en renden naar hun favoriete game. Een slim idee, want later op de dag werden wachttijden gemeld van meer dan drie uur voor bijvoorbeeld Metro Exodus. Samen met Super Smash Bros Ultimate waren dit de games met de langste rijen. Naast veel speelbare games van de triple A uitgevers, was er nog een indie gedeelte en een merchandise markt. Daarnaast werden er veel activiteiten georganiseerd, zoals een Airsoft parcours, een retro game wedstrijd en verschillende toernooien voor diverse games. De lange wachttijden voor sommige games konden dus worden afgewisseld met wat minder drukke plekken. Het leek alsof Firstlook hierop goed was voorbereid. De indeling van de hallen was erg prettig en overzichtelijk, in tegenstelling tot sommige hallen op Gamescom.

 

Na een korte wandeltocht langs alle mooie stands en verleidelijke merchandise was het tijd om aan de slag te gaan met een aantal games.

Er waren teveel games aanwezig om allemaal te bezoeken. Daarom besloten we die dag een kleine selectie te maken. We mochten bij Nintendo aan de slag met Pokémon Let's Go Pikachu & Pokémon Let's Go Eevee. Bij Deep Silver mochten we Metro Exodus spelen en aan het einde van de dag brachten we nog even een bezoek aan wat indie games. 

Het was echt een hele toffe dag. Hopelijk volgend jaar nog eens :)

Write a comment

Comments: 0